Саопштење

24. јануара 2021. /

Староседеоци Србије позивају Председника Републике Србије господина Александра Вучића, да буде покровитељ и гарант успешном завршетку акције коју су покренули Срби из САД – а и поједини медији, као и грађани из Србије, а то је премештање моштију српског научника светског формата, Михаила Пупина, са њујоршког гробља у његову Србију. Наша организација сматра да је дужност наше државе да отклони све административне препреке и учини сваки напор како би била испуњена Пупинова последња жеља, да почива под српским небом. Староседеоци Србије подржавају идеју блаженопочившег патријарха српског Иринеја да два велика српска научника светског гласа Никола Тесла и Михаило Пупин почивају испред улаза у Храм Св. Саве, као што испред Саборне Цркве почивају Вук Караџић и Доситеј Обрадовић.
Ако би се успешно реализовала ова иницијатива и наши великани буду почивали где им је и место, свакако да би пун сјај добила и тренутна привредна, грађевинска, технолошка и морална експанзија српског народа и државе.

ДОСТОЈНИ ПРЕДАКА – СТАРОСЕДЕОЦИ СРБИЈЕ

Скорашњи чланци