Саопштење

17. јануара 2021. /

Без намере да се придружујемо било којој организацији или појединцу у тражењу оставке председника САНУ Владимира Костића, а поводом његове изјаве „да је тзв. Косово и de facto и de jure независно, само то неко треба да саопшти српском народу“ , апелујемо на господина Костића да као грађанин ове земље може изјављивати било шта и било где јер му то гарантује Устав наше земље, али да као председник САНУ мора знати шта пише у том истом Уставу, а то је да је Косово и Метохија јужна српска покрајина и да је дужан да поштује како Устав, тако и институцију на чијем је челу, а која је у српском народу увек била виђена као један од темеља наше државе и државности.
Поштовани господине Костићу, ви као председник САНУ морате бити пример непоколебљивости када је у питању очување територијалног интегритета наше земље у било ком тренутку и у било каквим околностима, јер ако такве несмотрене изјаве крену од првог човека интелектуалне елите Србије, шта да мисле и чему да се надају они који су остали да живе у нељудским условима на светој српској земљи.

Догодине у Призрену!

Скорашњи чланци